Verschrikkelijk koud: Vannacht wordt het tot -18 graden in ons land Royalty
Royalty

Verschrikkelijk koud: Vannacht wordt het tot -18 graden in ons land

Verschrikkelijk koud: Vannacht wordt het tot -18 graden in ons land

Het wordt vannacht bijzonder koud in ons land. In de Ardennen kunnen de temperaturen een duik tot 18 graden onder nul nemen. Ook in Vlaanderen liggen de minima tussen -4 en -8 graden, zo meldt het KMI.

anavond en vannacht is het vrijwel helder. Plaatselijk is er kans op vorming van wat nevel of enkele aanvriezende mistbanken. Het gaat overal stevig vriezen met minima van -4 tot -8 graden in Laag- en Midden-België en van -6 tot -12 graden in Hoge België. In sommige Ardense valleien kan het kwik zelfs tot -18 graden dalen. Er waait een zwakke wind uit oost tot noordoost en later eerder uit veranderlijke richtingen.

Maandag is het opnieuw koud en zonnig. In de loop van de dag komen er toch hoge wolkensluiers vanuit het westen. De maxima schommelen tussen lokaal -2 graden in de Ardennen tot +2 à +3 graden in Vlaanderen bij een zwakke en veranderlijke wind.

Maandagnacht neemt de bewolking geleidelijk toe vanuit het westen. Op het einde van de nacht kan het al lichtjes sneeuwen in de kuststreek. De minima liggen tussen -12 graden in Hoge Venen en -2 graden aan zee. De wind wakkert wat aan en wordt matig uit zuid.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws