Remco Evenepoel kan mogelijk gooi doen naar wereldtitel op de weg: Kansen stijgen na opvallende afzegging Sport
Sport

Remco Evenepoel kan mogelijk gooi doen naar wereldtitel op de weg: Kansen stijgen na opvallende afzegging

Remco Evenepoel kan mogelijk gooi doen naar wereldtitel op de weg: Kansen stijgen na opvallende afzegging

Thomas De Gendt staat zijn plaats af voor de wereldkampioenschappen in Yorkshire. Dat heeft hij maandagavond aan bondscoach Rik Verbrugghe laten weten. Daardoor wordt de kans groter dat Remco Evenepoel naast de tijdrit ook de wegrit zal rijden.

“Ik vond het een eer dat hij aan mij dacht, maar ik moet eerlijk zijn met mezelf en de bond. Ik heb de jongste dagen ondervonden dat mijn conditie in dalende lijn gaat. Als je ziet hoeveel Belgen er zich opnieuw melden (doelt op Vanmarcke, Stuyven en Lampaert, red.), ik zou het niet eerlijk vinden ten opzichte van die renners dat ik naar het WK ga met een mindere vorm, terwijl zij in een opbouwende conditionele fase zitten", vertelt De Gendt aan Gazet van Antwerpen.

"Verbrugghe een afspraak om op de tweede Vuelta-rustdag te beslissen of ik goed genoeg was of niet. Wel, ik ben goed genoeg om te koersen en naar daar te gaan als knecht, maar dan kan je beter andere coureurs meenemen. Als ik mindere benen heb, bestaat de kans dat ik na 150 kilometer uit koers ben. Wat is dan het nut om ernaartoe te gaan?"

Evenepoel

Zo stijgen de kansen van Remco Evenepoel. Hij strijdt samen met Tiesj Benoot, Yves Lampaert, Oliver Naesen, Jasper Stuyven, Sep Vanmarcke, Tim Wellens en Laurens De Plus voor de laatste vier plekken. Greg Van Avermaet, Philippe Gilbert, Dylan Teuns en een helper - allicht Laurens De Vreese - zijn de zekerheden.

Populair

Laatste nieuws