Mathieu van der Poel schept duidelijkheid over zijn toekomst: “Pas dan begin ik aan het veldritseizoen" Sport
Sport

Mathieu van der Poel schept duidelijkheid over zijn toekomst: “Pas dan begin ik aan het veldritseizoen"

Mathieu van der Poel schept duidelijkheid over zijn toekomst: “Pas dan begin ik aan het veldritseizoen"

Op een persmoment in Antwerpen beantwoordde van der Poel de vragen over hoe de rest van zijn seizoen er uit gaat zien. De meeste vragen gingen -logischer wijze- over het WK op de baan.

“Ik kan me er in vinden dat ik bij de topfavorieten word gezet”, verklaarde de Nederlander van Corendon-Circus aan VTM. “Dat is niet onlogisch na mijn voorjaar op de weg.” Hij zegt ook minder crossen aan te doen komende winter. “Dat kan ook niet anders. Ik start pas op 22 oktober in het veld.” De 24-jarige wereldkampioen cyclocross gaat nu eerst en vooral vol voor de wereldtitel op de weg. “Ik ga op het WK voor het hoogst haalbare: de WK-trui.”

Pas als dat gepasseerd is wilt hij denken aan het veldritseizoen, verklaart hij: “De rest weet ik eigenlijk nog niet zo goed. Ik ben daar nog niet zo hard mee bezig, nu telt vooral die voorbereiding op dat WK op de weg in Yorkshire. Maar ik zal zeker geen 30 crossen rijden zoals de voorbije jaren, zeker niet. Mijn grote doel in het veld komend seizoen is het DVV klassement en het WK.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws