Van der Poel moet wat kwijt over Evenepoel: "Wat ik van hem gezien heb..." Sport
Sport

Van der Poel moet wat kwijt over Evenepoel: "Wat ik van hem gezien heb..."

Van der Poel moet wat kwijt over Evenepoel: "Wat ik van hem gezien heb..."

Mathieu van der Poel is een van de topfavorieten voor het WK op de weg in Yorkshire. De Nederlander houdt echter ook rekening met Remco Evenepoel, die wellicht naast de tijdrit ook de wegrit zal rijden.

"Rijdt Evenepoel het WK op de weg? Met wat ik van hem gezien heb, is dat alvast eentje om rekening mee te houden", zegt Van der Poel in Het Nieuwsblad. "Maar ook een type als Van Avermaet moet het WK-parcours heel goed liggen. Wat ik zeg: er zijn zoveel kanshebbers op de ­zege.”

Van der Poel is het absolute speerpunt voor Nederland. “Ik ben uiteraard wel kopman. Ik heb ook wekelijks contact met Koos (Moerenhout, de Nederlandse bondscoach, nvdr.). We zitten op één lijn als het over de samenstelling van de ploeg gaat", aldus VDP.

Eigen kans

"Maar het is niet zo dat iedereen zomaar klakkeloos voor mij gaat rijden", benadrukt Van der Poel. "Laat staan dat ze de hele koers met zijn zevenen voor mij zullen uitrijden. Ik ga niet naar het WK om in dienst te rijden, maar als het zo uitkomt, zullen de anderen wel hun eigen kans mogen gaan.”

Populair

Laatste nieuws