Politie treedt volgende week op tegen “killers in het verkeer”: “Betrapte bestuurders worden zonder uitzondering gedagvaard” Royalty
Royalty

Politie treedt volgende week op tegen “killers in het verkeer”: “Betrapte bestuurders worden zonder uitzondering gedagvaard”

Politie treedt volgende week op tegen “killers in het verkeer”: “Betrapte bestuurders worden zonder uitzondering gedagvaard”

Vanaf volgende week maandag zal er in de provincie Vlaams-Brabant extra gecontroleerd worden op het gebruik van alcohol, gsm’s en tablets in de wagen. Dat kondigt Het Nieuwsblad aan.

“De bestuurders die volgende week betrapt worden op deze inbreuken, zullen zonder uitzondering gedagvaard worden voor de politierechtbank”, zegt het parket Halle-Vilvoorde. “Het openbaar ministerie zal daarbij steeds een rijverbod vorderen.”

“Alcoholintoxicatie en het gebruik van gsm’s en tablets achter het stuur vormen ernstige risico’s en veroorzaken niet zelden menselijk leed”, aldus het parket. “Verkeersveiligheid wordt door het parket Halle-Vilvoorde meer dan hoog in het vaandel gedragen waardoor wij actief zullen deelnemen aan deze actie.”

Zo werken de lokale én federale politiediensten mee aan het actieplan tegen dronkenschap achter het stuur.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws