Elisabeth wordt 18 en krijgt dan een gigantische dotatie: "Dit krijg je niet uitgelegd aan de bevolking" Royalty
Royalty

Elisabeth wordt 18 en krijgt dan een gigantische dotatie: "Dit krijg je niet uitgelegd aan de bevolking"

Elisabeth wordt 18 en krijgt dan een gigantische dotatie: "Dit krijg je niet uitgelegd aan de bevolking"

Kroonprinses Elisabeth wordt op 25 oktober 18 jaar. Dat betekent dat ze ook recht heeft op een flinke dotatie.

Koning Filip en koningin Mathilde gaan echter mogelijk beslissen om die dotatie nog niet toe te kennen aan hun dochter. "Alles lijkt erop te wijzen dat Elisabeth die dotatie nog niet zal krijgen zolang ze in Wales studeert", zegt royalty-expert ierry Thierry Debels aan TV-Familie.

"De bedragen die Filip, Mathilde en co. jaarlijks krijgen, doen bij veel Belgen de wenkbrauwen fronsen. Dat ook Elisabeth op haar 18de al mee op de kar van de dotaties kan springen, ligt dus gevoelig. Dat krijgen ze niet uitgelegd aan de bevolking, vrees ik. Het zou dus wijs zijn om zo lang mogelijk te wachten met het uitbetalen van die dotatie van de kroonprinses."

De dotatie van de kroonprinses is ook niet min. Ze zou 900.000 euro per jaar krijgen. Dat maakt 2.500 euro per dag. De kans is volgens Debels zelfs groot dat die vergoeding nog een stuk hoger zal liggen. "Tenminste, áls ze die dotatie kunnen verantwoorden’, zegt hij. ‘Die beslissing wordt genomen door de regering, in samenspraak met de koning. Dat zijn achterkamergesprekken. Veel informatie wordt daar niet over vrijgegeven."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws