Kwade Vandenbempt haalt zwaar uit: "Het is nóg erger geworden" Sport
Sport

Kwade Vandenbempt haalt zwaar uit: "Het is nóg erger geworden"

Kwade Vandenbempt haalt zwaar uit: "Het is nóg erger geworden"

Peter Vandenbempt stelt zich vragen bij de manier van werken in de Belgische voetbalwereld. In de Afspraak vroeg de radiocommentator van de VRT zich openlijk af of de invloedrijke mensen, na het uitlekken van enkele schandalen, wel écht voor verandering willen zorgen.

Een jaar nadat de bal aan het rollen ging in de Operatie Zero en Operatie Propere Handen, lijkt er nog weinig veranderd. "Ik laat me vertellen dat het zelfs nóg erger geworden is dan vorig jaar", merkt Vandenbempt vol ongeloof op. "In de nasleep van de zaak zijn ze er vol ingevlogen om de strijd aan te binden met de makelaarij, maar het is een heel systeem dat in stand gehouden wordt."

"Veel maatregelen zijn juridisch niet afdwingbaar. Dat clearinghouse voor de afhandeling van transfers is er bijvoorbeeld nog altijd niet van gekomen, terwijl het toch een goeie zaak zou zijn", gaat Vandenbempt verder. "Op dit moment schiet er helemaal niks over van al die goeie bedoelingen en dat is toch verontrustend. Als er een systeem is waar zo ongeveer iedereen beter van wordt, is er dan wel genoeg wil binnen het voetbal om het te veranderen?"

"Een zwijnenstal laat je ook niet uitmesten door de zwijnen zelf"

"Een zwijnenstal laat je ook niet uitmesten door de zwijnen zelf, dan komt er iemand uitmesten. Het is de taak van de overheid. Alleen de overheid kan met een oplossing komen, maar die vindt het in se niet belangrijk", besluit de Sporza-man.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws