Remco Evenepoel heeft één streefdoel in carrière, maar: “Het is niét de nieuwe Merckx worden” Sport
Sport

Remco Evenepoel heeft één streefdoel in carrière, maar: “Het is niét de nieuwe Merckx worden”

Remco Evenepoel heeft één streefdoel in carrière, maar: “Het is niét de nieuwe Merckx worden”

Momenteel zit Remco Evenepoel in Canada. In een gesprek met Het Laatste Nieuws vertelt het 19-jarige supertalent over zijn debuutjaar, maar ook over zijn toekomst.

Evenpoel blikt -terecht- met een goed gevoel terug op zijn debuutjaar: “Ik ben uitermate tevreden. In samenspraak met de ploeg heb ik een mooi programma kunnen afwerken. Dat resulteerde in twee voorlopige hoogtepunten: mijn zeges in de Clásica San Sebastián en op het EK tijdrijden. Daar heb ik mezelf verbaasd.”

“Het waren gouden kansen, die ik ten volle heb benut. Nu wacht me nog een fantastische apotheose. Dat ik als neoprof al meteen een dubbel WK mag rijden, staat voor mij gelijk met twee overwinningen.”

“Groterondewerk”

Bij Patrick Lefevere, de ploegmanager van Deceuninck-Quick.Step, klonk het onlangs nog dat Remco “in zijn hoofd soms nog sneller wil gaan dan wij”. “Dat klopt”, zegt Evenepoel. ”Omdat ik goed weet waar ik over een paar jaar naartoe wil. Dan is hij er en de ploeg om me af te remmen. ‘Rustig, rustig, Remco. Je hebt tijd.’ Anderzijds wijzen de resultaten erop dat het wel iets sneller mág gaan.”

Voor zichzelf heeft onze jonge landgenoot al uitgemaakt wat zijn streefdoel is, carrière-gewijs: “Een prominente rol in het groterondewerk, dat weet ik nu wel zeker. De Vlaamse klassiekers zijn niks voor mij. Ik haat kasseien, ondervond ik vorige week nog na een training in eigen streek. Ik volgde de pijlen van een toeristentocht over het parcours van de Ronde van Vlaanderen. Maar... na de eerste stenenstrook maakte ik al rechtsomkeer.”

“De beste”

“Nogmaals: mijn doel is niet om de nieuwe Merckx te worden. Wel de allerbeste versie van mezelf. De beste tout court. Daarvoor zal ik hard moeten werken en veel opofferingen moeten doen. Daar ben ik toe bereid. Ik krijg er ook alle mogelijkheden voor”, aldus Evenepoel.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws