Zondag 15 September 2019 - 20:00   I   Foto: Instagram  I   Bron: HLN  I   door Redactie

Ouders komen met update over toestand van Formule 2-piloot Juan Manuel Correa na zware crash

De ouders van Formule 2-piloot Juan Manuel Correa hebben een update gegeven over de toestand van hun zoon. De 20-jarige Amerikaan raakte betrokken bij een zware crash op Spa-Francorchamps. Daarbij kwam de Fransman Antoine Hubert om het leven. Correa raakte zwaargewond.

Ouders komen met update over toestand van Formule 2-piloot Juan Manuel Correa na zware crash

“Juan Manuel verkeert nog steeds in een kunstmatige coma met verlamming, zodat zijn longen de kans krijgen om zoveel mogelijk rust te krijgen”, luidt het statement van ouders Juan Carlos en Maria Correa. Er is echter beterschap.

“Hij wordt nog altijd geholpen door een hart-longmachine, waardoor de meest belangrijke functies er iets beter aan toe zijn. Anderen zijn amper verslechterd. Meer dan die lichte opwaartse trend, al zijn het zeer kleine stapjes, kunnen we volgens de dokters niet vragen van hem. De infecties zijn onder controle, de parameters betreffende de situatie van de luchtwegen en andere vitale organen blijven stabiel.” 

Herstel

Er volgt sowieso een lang herstel. “Zodra de longen hersteld zijn tot bepaald niveau zodat de dokters hem verder kunnen behandelen, zullen er nog operaties volgen”, stellen de ouders. “We kennen goede dagen, slechte dagen, lange en korte nachten. Maar met de steun van de mensen binnen de sport, vrienden, familie en landgenoten blijven we bidden voor Juan Manuel."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Juan Manuel Correa  I  sport