Elke Pattyn werd ontslagen, uitzending van VTM NIEUWS verdwijnt wellicht Buitenland
Buitenland

Elke Pattyn werd ontslagen, uitzending van VTM NIEUWS verdwijnt wellicht

Elke Pattyn werd ontslagen, uitzending van VTM NIEUWS verdwijnt wellicht

Elke Pattyn werd ontslagen door de bazen bij VTM NIEUWS. Het is volgens Het Nieuwsblad de kroniek van een aangekondigd ontslag.

“Het was een korte uiteenzetting waarop weinig reactie kwam. Zijn er nog vragen?, zeiden ze op het einde. Niemand vroeg iets, iedereen ging gewoon weer aan het werk”, vertelt een journalist. Wat zoveel betekent als: er was al langer iets gebroken tussen Pattyn en de rest van de werkvloer.

Een jaar geleden uitte Pattyn samen met twaalf andere collega's al haar bezorgdheden over de koers die VTM NIEUWS vaarde. Sensationele onderwerpen zouden voorrang krijgen en de verpakking boven inhoud. Het wed een strijd van twee kampen. Veel ondertekenaars van de brief kwamen echter later terug op hun stappen omdat zij nooit de intentie hebben gehad om een verzuchting over het nieuws te zien ontaarden in een persoonlijke strijd. Ze voelden zich misleid door de initiatiefnemers, waaronder Elke Pattyn.

Afschaffen

"In de verkiezingsperiode kwam Pattyn opnieuw in opspraak, toen ze een interne mail lekte en – per ongeluk – de hele redactie in kopie zette. Het leverde haar naar verluidt ook een formele waarschuwing op", schrijft Het Nieuwsblad. Daarnaast speelt VTM ook met het idee om het nieuws van 13 uur af te schaffen.

“Er wordt daarom ook gekeken om vanaf februari het VTM nieuws van 13 uur af te schaffen”, klinkt het in tv-kringen. “De kijkcijfers zijn degelijk, maar niet uitstekend, en vooral: het publiek dat kijkt, is behoorlijk oud en dus commercieel minder interessant. Daardoor zouden minder ankers nodig zijn.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws