Fabrikant van Pia's geneesmiddel verdedigt torenhoge prijs: "Het lijkt duur, maar dat is het eigenlijk niet" Royalty
Royalty

Fabrikant van Pia's geneesmiddel verdedigt torenhoge prijs: "Het lijkt duur, maar dat is het eigenlijk niet"

Fabrikant van Pia's geneesmiddel verdedigt torenhoge prijs: "Het lijkt duur, maar dat is het eigenlijk niet"

In een gesprek met Het Laatste Nieuws reageert farmabedrijf AveXis op de hoge prijs die wordt gevraagd voor het medicijn dat baby Pia nodig heeft om te genezen.

Op de vraag waarom Zolgensma zoveel kost antwoord Rudolf Van Olden, medisch woordvoerder van AveXis het volgende: "Laat mij eerst duidelijk stellen: de prijs waar u naar verwijst, is de Amerikaanse. In Europa hebben we nog geen prijs bepaald, want het geneesmiddel moet hier nog worden goedgekeurd. In de VS kost de eenmalige behandling effectief 2,1 miljoen dollar (1,9 miljoen euro) en dat lijkt duur, maar eigenlijk is onze therapie zeer kosteneffectief."

Van Olden bevestigt dat hij de zaak Pia gevolgd heeft. "Als bedrijf kunnen we niet reageren op individuele situaties van patiënten. Persoonlijk vind ik het enorm bewonderensmatig hoe de ouders zich hebben ingezet om de ziekte van hun dochter onder een breed publiek onder de aandacht te brengen. Ik ben ook erg onder de indruk van de reactie van de Belgische samenleving om deze familie te helpen", aldus de woordvoerder.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws