Twee Vlaamse koppels worden gegijzeld in Spaans hotel: "Ze deblokkeren onze kaarten pas als we 1.038 euro betalen" Buitenland
Buitenland

Twee Vlaamse koppels worden gegijzeld in Spaans hotel: "Ze deblokkeren onze kaarten pas als we 1.038 euro betalen"

Twee Vlaamse koppels worden gegijzeld in Spaans hotel: "Ze deblokkeren onze kaarten pas als we 1.038 euro betalen"

In het Spaanse Roquetas de Mar worden twee Vlaamse koppels vastgehouden in hun hotel. De hoteleigenaar wil hen, naar aanleiding van van het faillissement van Thomas Cook, niet laten gaan. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Daniël en Emilienne uit Breendonk, en Jos en Patricia uit Sint-Amands verblijven sinds donderdag in het viersterrenhotel Playacapricho. De vier zestigers hadden over de problemen bij Thomas Cook gehoord, maar de medewerkers van Neckermann waren er om hen gerust te stellen.

“De hostessen verzekerden ons dat we gerust mochten zijn en op onze beide oren mochten slapen. Neckermann en Thomas Cook België waren niet failliet, dus was er geen probleem. Bovendien was er de garantieverzekering. Maar je ziet nu wel”, zegt Daniël.

Kaarten geblokkeerd

“Omstreeks 16.30 uur kregen we de mededeling dat onze kaarten waren geblokkeerd en dat deze pas weer zouden worden vrijgegeven nadat we voor ons verblijf hadden betaald. We laten ons vertellen dat dit in alle hotels van de Playa-groep het geval is", aldus Daniël.

"In ons geval vraagt het hotel 1.038 euro per kamer, maar we hebben Neckermann al ongeveer 1.600 euro betaald voor deze vakantie. De mensen van Neckermann zeggen dat we niet mogen betalen omdat het niet zeker is of we ons geld nog ooit zullen terugzien, maar zij zitten niet in onze positie.”

Zwemtenue

En die positie is allesbehalve comfortabel te noemen. "We verblijven in de foyer in zwemtenue, blootvoets. We kwamen van het zwembad en hadden niks bij ons, alles ligt in de kamer en daar kunnen we niet aan. We kunnen dus ook niet aan onze medicatie – op onze leeftijd neemt iedereen wel iets. Het is intussen etenstijd, maar naar de bar of het restaurant kunnen we ook niet. Het enige wat we kunnen doen, is wachten."

“Donderdag keren we terug naar België, maar gaat ons vervoer naar de luchthaven rijden? En hoe gaat de vlucht verlopen? Na vandaag zijn we er allerminst gerust op", klinkt het ongerust.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws