"Ik denk niet dat Genk kampoen wordt. Van hén heb ik schrik" Sport
Sport

"Ik denk niet dat Genk kampoen wordt. Van hén heb ik schrik"

"Ik denk niet dat Genk kampoen wordt. Van hén heb ik schrik"

KRC Genk is na 22 speeldagen de trotse leider in de Jupiler Pro League. De ploeg van Philippe Clement leg niet alleen oogstrelend voetbal op de mat, maar pakt ook veel punten. Toch is Eupen-trainer Claude Makélélé van mening dat Genk niét de nieuwe kampioen wordt.

“Ik denk niet dat Genk kampioen wordt”, windt Makélélé er in een gesprek met Het Nieuwsblad geen doekjes om. Hij weet ook waarom: “Alles draait rond Pozuelo en Malinovskyi. Als je er in slaagt die twee af te blokken, is het al heel wat minder.”

"Weet je van wie ik schrik heb? Antwerp. Laszlo Bölöni heeft zijn zaakjes goed voor mekaar. Hij zorgt ervoor dat hij niet te vroeg op kop komt, maar is mee in de race", merkt de gewezen Franse international vervolgens op. "En hij doet alles om te winnen. In Frankrijk moesten ze hem niet meer omdat bij hem alles om het resultaat draaide. Puur tactiek, fysiek en organisatie."

"Bölöni is de juiste man op de juiste plaats"

"Creatieve spelers zitten bij hem op de bank. In Frankrijk worden ook andere dingen verwacht. Maar bij Antwerp is hij de ­juiste man op de juiste plaats. Bölöni is een bouwer. Voor de volgende laag kunnen ze ­iemand anders nemen", besluit Makélélé.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws