Oprechte Jan Smit onthult een groot geheim: “Hiervoor nam ik zelfs medicatie” Buitenland
Buitenland

Oprechte Jan Smit onthult een groot geheim: “Hiervoor nam ik zelfs medicatie”

Oprechte Jan Smit onthult een groot geheim: “Hiervoor nam ik zelfs medicatie”

Zanger Jan Smit (34) is deze week te gast bij ‘Gert Late Night’. James Cooke kroop bij de Nederlander in bed voor een nieuwe portie ‘Bedgeheimen’.

Ondanks dat Jan Smit nog maar 34 jaar oud is, zit de zanger toch al een ruime tijd in het vak. In België is Smit populair, maar in Nederland wordt hij echt mateloos aanbeden.

“Er waren periodes dat er 50 tot 100 mensen per dag aanbelden om met mij op de foto te kunnen. Er sloegen echt mensen hun tent op op het grasveldje naast ons huis, waar ze dan wachtten tot ik wakker werd”, zegt hij tegen James.

Doodsbedreigingen

Hij heeft ook dingen zien passeren die de negatieve kanten van de populariteit uitlichten. “We hebben vier jaar lang last gehad van een Duitse groepering. Die hebben meermaals onze banden lekgeprikt, belden mijn ouders en mijn oma op en bedreigden hen met de dood. Toen heb ik echt een tijdje achtervolgingswaanzin gehad.”

Smit nam daar zelfs even medicatie voor om dat te onderdrukken. “Soms was ik helemaal alleen thuis en kon ik het nog niet laten om om me heen kijken en te checken of er niemand anders was.”

Jaap

“In de showbizz is er natuurlijk veel alcohol. Daar heb ik me wel een beetje in laten meeslepen toen ik 16 was. Gelukkig heeft mijn manager Jaap, een beetje mijn tweede vader, me op tijd teruggefloten”, zegt hij over de gevaren van op jonge leeftijd bekend te worden. Jaap stierf in 2015 aan de gevolgen van maagkanker.

“Ik ben bij hem gebleven tot op het einde, toen hij echt wilde sterven. Ik hield zijn hand vast toen hij zijn laatste adem uitblies. Ik ben blij dat ik afscheid van hem heb kunnen nemen."

Blij met bankrekening

Jan bekent er niet altijd te kunnen zijn voor zijn kinderen. “Ik doe mijn best, maar ik ben natuurlijk ook niet elke dag thuis voor hen. Ik ben heel veel weg. Ze zijn een keer komen kijken in Duitsland naar de schlagertoestanden. Vonden ze helemaal niet leuk. Emma viel gewoon in slaap halverwege."

Praten over zijn financiële toestand is een no go, maar toch laat hij een kleine knipoog: “Laat ons zeggen dat ik wel blij ben als ik ’s ochtends naar mijn bankrekening kijk”, aldus de charmezanger.

Populair

Laatste nieuws