Remco Evenepoel zet topprestatie neer op WK tijdrijden Sport
Sport

Remco Evenepoel zet topprestatie neer op WK tijdrijden

Remco Evenepoel zet topprestatie neer op WK tijdrijden

Remco Evenepoel heeft de zilveren medaille gewonnen op het WK tijdrijden in Yorkshire. Hij werd tweede na een tocht van 54 kilometer, na een ongenaakbare Rohan Dennis.

De Australiër Rohan Dennis volgt zichzelf dus op als wereldkampioen tijdrijden. Na een afwezigheid van meer dan twee maanden fietste de titelverdediger als een wervelwind naar de overwinning. Niets aan te doen. De Italiaan Filippo Ganna pakte de derde plaats.

Yves Lampaert gold als een van de outsiders, maar moest aan het eerste tussenpunt al tijd prijsgeven op onder andere Luke Durbridge en de jonge Ganna. Lampaert kwam onderweg ook nog eens ten val. Ook werelduurrecordhouder Viktor Campenaerts ging tegen de grond. Toen later ook nog eenz zijn ketting eraf lag, waren de kansen op een medaille ook gaan vliegen.

Beste Belg ooit

Dan naar Evenepoel. De 19-jarige wonderboy van het Belgische wielrennen realiseerde de snelste tijd aan de finish, maar het was wel duidelijk dat Dennis de sterkste man van de dag was. Evenepoel zet op zijn 19de wel de beste prestatie ooit neer van een landgenoot op het WK tijdrijden. Straffe gast. Nu al.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws