Vandaag is er opnieuw kans op sneeuw Royalty
Royalty

Vandaag is er opnieuw kans op sneeuw

Vandaag is er opnieuw kans op sneeuw

Vandaag is het wisselend tot zwaarbewolkt en erg wisselvallig. Een actieve buienzone trekt vanochtend vanaf het westen door ons land, zo meldt het KMI.

In het westen is een donderslag niet uitgesloten en hier en daar kan wat korrelhagel vallen. Na de middag krijgen de buien ten zuiden van Samber en Maas stilaan een winters karakter. In het westen wordt het dan tijdelijk droger met zelfs kans op een plaatselijke opklaring. Lage wolken kunnen het zicht belemmeren op de Ardense hoogten. De maxima liggen tussen 2 of 3 graden op de Ardense hoogten en 7 graden aan zee. Na de middag koelt het stilaan af. De wind waait in het binnenland matig tot vrij krachtig uit zuid tot zuidwest, later ruimend naar west tot noordwest. De buien kunnen er gepaard gaan met rukwinden tot 65 km/h. Aan zee wakkert de wind aan naar zeer krachtig tot af en toe stormachtig met rukwinden tot 80 km/h of meer.

Vanavond en vannacht valt er vaak neerslag. Ten zuiden van Samber en Maas worden dat buien van sneeuw die blijft liggen. Vooral in de Ardennen kan een flinke sneeuwlaag gevormd worden. Over een groot deel van het centrum gaat de regen geleidelijk over in smeltende sneeuw. Op het einde van de nacht is er kans op enkele opklaringen in het westen. De minima liggen tussen -1 graad op de Ardense hoogten en 3 à 5 graden in het westen. In het binnenland waait er een matige tot vrij krachtige westenwind die later ruimt naar het noordwesten. In het westen wordt de wind vrij krachtig tot krachtig met rukwinden tot 80 km/h en aan zee zelfs zeer krachtig tot stormachtig met rukwinden tot 90 km/h of meer.

Maandag

Maandag trekt een diepe depressiekern van Nederland naar Duitsland en wordt er polaire lucht over onze streken aangevoerd. Het is dus wisselvallig met winterse buien en in de Ardennen sneeuw. In de loop van de dag wordt het stilaan droger over het westen en langs de Franse grens. Maxima van -1 graad op de Ardense hoogten tot 5 graden aan zee. De buien worden voortgestuwd door een strakke noordwestenwind die in de loop van de dag wat in kracht afneemt. Vooral in de voormiddag zijn er nog rukwinden tot 60 km/h mogelijk, aan zee tot 80 km/h.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws