Erika Van Tielen over donkere periode: "Ik krijg het niet uitgelegd aan mijn kinderen" Buitenland
Buitenland

Erika Van Tielen over donkere periode: "Ik krijg het niet uitgelegd aan mijn kinderen"

Erika Van Tielen over donkere periode: "Ik krijg het niet uitgelegd aan mijn kinderen"

Anderhalf jaar geleden besloten Erika Van Tielen (36) en haar partner en vader van haar twee zonen, uit elkaar te gaan. In de podcast van Sam De Bruyn, ‘De Meeloper’, komt ze terug op deze zware periode.

Erika vertelt Sam dat ze de breuk al wel verwerkt heeft. “Ik denk zelfs dat ik dat al verwerkt had voor ik uiteindelijk effectief de knoop heb doorgehakt”, zegt ze. "Je doet dat ook niet zomaar, je probeert en je probeert nog eens. Zeker als je kinderen hebt.”

“Je wilt dat eigenlijk niet opgeven, want anders had je er ook niet aan moeten beginnen”, geeft ze toe. “Ik denk dat ik heel hard geprobeerd heb maar op een bepaald punt zeg je: ‘bon dan is het zo, dan is dit mijn leven of dan pak ik er nog wel iets anders bij on the side’, dat kan een keuze zijn.”

Ongemak

Dat soort leven zag Erika echter niet zitten. “Ik besefte toch dat ik het niet meer zag op langere termijn en dan maak je een keuze die heel veel impact heeft op jezelf, maar ook op andere mensen. En dat is het allerzwaarste.”

“Voor mezelf had ik geen problemen toen ik het besliste en ook nu niet, maar ik voel wel een zeker ongemak, geen schuldgevoel, ten opzichte van mijn kinderen, omdat zij daar niet voor gekozen hebben en zij nu gedwongen worden om te leven met de consequenties”, aldus de actrice.

Betere moeder

“De kinderen wonen niet meer in één huis, ze hebben niet altijd hun mama en papa, maar ik ben er wel van overtuigd dat het beter is, want ik ben een betere vrouw en moeder nu ik mezelf heb teruggevonden en niet meer in een relatie zit die er geen meer was. Dat is voor hen op termijn beter, maar ik weet ook wel - en ik merk dat heel vaak - dat dat op dit moment nog niet zo makkelijk uit te leggen is aan een vijf- en achtjarige.”

Populair

Laatste nieuws