Zo verliep de eerste profkoers van Evenepoel: "Sagan gaf me al een compliment" Sport
Sport

Zo verliep de eerste profkoers van Evenepoel: "Sagan gaf me al een compliment"

Zo verliep de eerste profkoers van Evenepoel: "Sagan gaf me al een compliment"

Remco Evenepoel heeft zijn eerste profkoers achter de rug. Hij vermeed maar nipt een val na een half uur rijden. Op 40 km van de streep probeerde hij even mee te glippen, maar uiteindelijk hielp Evenepoel zijn ploeg Deceuninck-Quick.Step in de massasprint en werd het supertalent 34ste. Fernando Gaviria won.

"Wow, mijn langste koers ooit”, zei Evenpoel na zijn eerste rit in de Ronde van San Juan tegenover Het Nieuwsblad. “Ik was meteen goed bij de zaak. Mijn ploegmaten hadden mij vooraf gezegd dat ik attent vooraan moest zitten, omdat het wel eens op de kant kon worden getrokken. Dus heb ik me van bij de start meteen attent vooraan gezet."

"Het was eigenlijk heel fijn om in zo’n peloton te koersen", vervolgt Evenepoel. "Het was… rustig. Ten opzichte van de junioren echt wel rustig. Al waren er soms wel van die momenten dat je dacht: oei oei. Al na vijftien kilometer kon ik maar nipt een valpartij ontwijken. Ik heb echt opzij moeten springen om er zelf niet bij te liggen. Ach, dan heb ik dat ook eens meegemaakt. Ik vind dat ik nu mag zeggen dat ik echt wel in een peloton kan rijden.”

Zelfs Peter Sagan was enthousiast. “Ik heb een hele dag constant bij de eerste twintig gereden. Dat moet Sagan ook gezien hebben, want hij gaf mij een complimentje. Hij zei dat ik goed bij de pinken was. Dat is motiverend naar de komende dagen toe.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws