Bart De Wever waarschuwt voor honger in ons land: "We moeten hiervoor uitkijken" Binnenland
Binnenland

Bart De Wever waarschuwt voor honger in ons land: "We moeten hiervoor uitkijken"

Bart De Wever waarschuwt voor honger in ons land: "We moeten hiervoor uitkijken"

Volgens Bart De Wever komt er economisch zeer zwaar weer op ons af. De voorzitter van N-VA ziet het absoluut niet rooskleurig in.

"De gemeenten zullen goed moeten uitkijken dat niemand echt honger lijdt", vertelt De Wever in Het Nieuwsblad. "Onze levensstandaard krijgt heel binnenkort een klets. Dat staat vast. De federale belastingschalen zijn ook nog niet geïndexeerd."

"De loonindexering die mijn vrouw als leraar krijgt, zal de fiscus dus bijna helemaal afromen. Economisch gezien is het absurd dat ze gaat werken. Allez, toch in het wit", lacht De Wever.

Voor het overige stelt N-VA nog heel wat maatregelen voor. “De kerncentrales openhouden, de subsidies voor de gascentrales herzien, Europa trachten te overtuigen om de prijs van de CO₂-uitstootrechten naar beneden te krijgen, eventueel een prijsplafond, en om de competitiviteit van onze bedrijven te vrijwaren: de loonindexering netto maken, zodat de werknemers wel extra koopkracht krijgen maar de werkgevers niet nog eens extra belast worden, ook al betekent dat een verlies voor de staatskas.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws