Dit product is nog nauwelijks te betalen: 'Dubbel zo duur als normaal' Binnenland
Binnenland

Dit product is nog nauwelijks te betalen: 'Dubbel zo duur als normaal'

Dit product is nog nauwelijks te betalen: 'Dubbel zo duur als normaal'

De Belgische markt wordt geconfronteerd met een ongekende stijging van de prijzen voor grijze Noordzeegarnalen, die nu dubbel zo duur zijn als normaal. In de detailhandel bereiken de kosten voor een kilo gepelde garnalen een recordhoogte van 80 tot 100 euro. Dat meldt VRT NWS.

Deze prijsverhoging volgt op een dramatische stijging van de veilingprijs, die momenteel tussen 18 en 20 euro per kilo ligt voor ongepelde, ongesorteerde garnalen, een aanzienlijke toename ten opzichte van de gebruikelijke 4 tot 6 euro.

Deze prijsstijging wordt toegeschreven aan een schaarste aan garnalen, veroorzaakt door meerdere factoren zoals een overvloed aan wijting, die garnalen eet, en de gevolgen van de opwarming van de aarde, die de voortplanting van garnalen beïnvloedt. Steven Timmermans van Alfa Fish merkt op dat de vraag van restaurants daalt door de hoge prijzen, hoewel er nog steeds een zekere vraag is.

Hij voorspelt dat de schaarste tot juni zal voortduren, met een beperking op de vangsturen om duurzaam beheer te bevorderen. Ondertussen zoeken restaurants naar alternatieven voor garnaalkroketten, zoals kroketten gemaakt van rivierkreeftenvlees of scampi's, om het populaire gerecht op de menukaart te kunnen houden

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws