Grote wijziging voor meer dan een miljoen mensen: Déze bekende bank houdt op met bestaan Binnenland
Binnenland

Grote wijziging voor meer dan een miljoen mensen: Déze bekende bank houdt op met bestaan

Grote wijziging voor meer dan een miljoen mensen: Déze bekende bank houdt op met bestaan

Dit weekend komt er een einde van een tijdperk in de Belgische financiële geschiedenis met de overdracht van meer dan een miljoen Bpost Bank klanten naar BNP Paribas Fortis.

De overgang signaleert het definitieve afscheid van Bpost Bank, opgericht in 1995, maar met wortels die teruggaan tot 1913.

"Bpost Bank was aanvankelijk opgericht om burgers toegang te verlenen tot giraal geld," legt financieel expert Pascal Paepen uit in Gazet van Antwerpen. "In de loop van de decennia transformeerde het van een overheidsinstelling naar een meer commerciële entiteit."

De integratie in BNP Paribas Fortis, een bank met 4,8 miljoen klanten en het grootste kantorennetwerk van België, betekent een nieuwe fase. Klanten kunnen hun dagelijkse bankzaken nog steeds regelen bij de postkantoren, maar voor gespecialiseerd advies worden ze doorverwezen naar BNP Paribas Fortis-kantoren.

Paepen beschouwt deze stap als logisch: "Voor BNP Paribas Fortis is de integratie van de twee netwerken vooral een voordeel qua bereikbaarheid."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws