Op enkele dagen tijd wordt het 25 graden warmer in ons land Binnenland
Binnenland

Op enkele dagen tijd wordt het 25 graden warmer in ons land

Op enkele dagen tijd wordt het 25 graden warmer in ons land

Ons land maakt zich op voor een koude en wisselvallige periode. Dat meldt het KMI. Vanaf vandaag worden wisselende bewolking en winterse buien verwacht, vooral in het noorden, terwijl elders opklaringen en algemene vorst volgen, met temperaturen die kunnen dalen tot -15 graden in het oosten.

Aan zee blijft het milder met minima rond +1 of +2 graden. Vrijdagochtend begint koud met kans op aanvriezende mist en lokale winterse buien in het noorden. De rest van de dag wordt zonniger, hoewel de Ardennen mistig kunnen blijven. Temperaturen variëren van -4 tot +4 graden.

De nacht van vrijdag op zaterdag belooft opnieuw erg koud te worden, met temperaturen die lokaal dalen tot -15 graden. Zaterdag start mogelijk met aanvriezende mist in de Ardennen, maar wordt overwegend droog met hoge wolkenvelden. De temperaturen blijven overwegend onder het vriespunt, behalve in het noorden en westen.

Zondag brengt hoge bewolking en kans op lokale buien, gevolgd door regen 's nachts. De temperaturen lopen uiteen van +1 in de Hoge Venen tot 10 graden aan zee. De wind neemt toe en kan krachtige rukwinden veroorzaken.

Maandag wordt regenachtig met later opklaringen vanaf de kust, temperaturen tussen 4 en 12 graden en sterke wind met rukwinden. Dinsdag verwacht men meer regen en krachtige wind, met temperaturen rond 14 graden.

Woensdag blijft regenachtig met tussendoor opklaringen, maar later opnieuw toenemende bewolking en regen. Temperaturen rond 11 graden en een vrij krachtige wind maken het een typisch wisselvallige week in België.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws