Supermarkten verhogen hun prijzen: Deze producten worden pak duurder Binnenland
Binnenland

Supermarkten verhogen hun prijzen: Deze producten worden pak duurder

Supermarkten verhogen hun prijzen: Deze producten worden pak duurder

In het afgelopen jaar hebben consumenten een ongekende prijsstijging van hun boodschappen ervaren, waarbij A-merken en huismerken beide significant duurder zijn geworden. Uit een analyse door Christophe Echement, CEO van prijsvergelijker PingPrice, blijkt volgens HLN dat vooral in supermarkten Colruyt, Carrefour, en Delhaize de prijzen sterk zijn toegenomen.

De supermarkten die gebruikt zijn voor het onderzoek, gevestigd in Antwerpen, toonden een duidelijke prijsstijging bij populaire merken, waarbij Barilla, een bekend pastamerk, een opmerkelijke prijsverhoging van 54% bij Colruyt kende, voornamelijk vanwege de impact van de oorlog in Oekraïne op productiekosten.

Chipsfabrikant Croky en zuivelproducten van Campina en Maredsous behoorden ook tot de grootste prijsstijgers, terwijl de kosten voor huisdiervoeding, waaronder merken als Sheba, Whiskas, en Pedigree, aanzienlijk opliepen. De energiecrisis van 2022 en onderhandelingen tussen leveranciers en supermarkten worden genoemd als drijvende krachten achter deze prijsverhogingen.

Colruyt kende gemiddeld de hoogste prijsstijging van bijna 30%, maar blijft desondanks de goedkoopste optie door zijn belofte van 'laagste prijzen' na te komen, ondanks dat de keten minder competitief is geworden. De analyse onthulde ook dat supermarkten de prijzen van hun goedkoopste huismerken aanzienlijk hebben verhoogd, een bewuste strategie om meer winst te genereren op producten die populair zijn geworden tijdens de voedingscrisis.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws