22-jarige vrouw heeft lichaam van 8-jarige: “De dokter zei dat ik klaar was met groeien”

ShaunaRaeDailyStar
Shauna Rae (22) slaagde erin hersenkanker te overwinnen toen ze nog maar zes maanden oud was, maar de behandeling die ze ervan kreeg, heeft een blijvend effect gehad op haar hypofyse - die de groei van een lichaam reguleert. Nu zit ze gevangen in het lichaam van een 8-jarige.
Toen Shauna Rae zes maanden oud was, werd ze gediagnosticeerd met een zeldzame vorm van hersenkanker. Gelukkig kon ze de ziekte verslaan nadat ze een behandeling had ondergaan. Maar de behandeling zelf had een nogal extreme bijwerking - ze stopte met groeien zoals een normale jongere van haar leeftijd zou doen. Door de chemotherapie bleef haar hypofyse - die de groei in het lichaam van een persoon regelt - "bijna in slaapstand”. Dit betekent dat Shauna er veel jonger uit bleef zien dan ze in werkelijkheid was en nooit groter werd dan 1 meter 20.

Klaar met groeien

In de documentaire ‘I Am Shauna Rae’ vertelt Shauna over de moeilijkheden waarmee ze te maken krijgt. In één scène wordt dat pijnlijk duidelijk: Shauna wordt in een bar aangemaand om de zaak te verlaten omdat de mensen die er werken ten onrechte dachten dat ze een kind is.
“De dokter vertelde me dat ik klaar was met groeien. Ik zal nooit groter worden dan 1 meter 20”, zegt Shauna, die in de docu toegeeft dat ze wanhopig is om als een volwassene behandeld te worden. “Ik werk aan mijn onafhankelijkheid”, besluit ze.