Andy Peelman haalt uit: "Dit kan je niet maken, daarom stemt men rechts" Buitenland
Buitenland

Andy Peelman haalt uit: "Dit kan je niet maken, daarom stemt men rechts"

Andy Peelman haalt uit: "Dit kan je niet maken, daarom stemt men rechts"

Andy Peelman kennen we als schermgezicht van VTM. Hij heeft echter ook een duidelijke mening over de politieke situatie in ons land.

Volgens Andy zit ons systeem fout in elkaar. Dat zegt hij in een uitgebreid interview met het weekblad Primo. "Dat zorgt ervoor dat er rechts gestemd wordt", meent hij. Vervolgens staaft Andy zijn stelling met een voorbeeld.

"Kan je niet maken"

"Een Afghaanse man werkt hier als postbode. Top! Hij heeft zich geïntegreerd en dat kan je alleen maar toejuichen. Hij verdient bruto 1.870 euro en daar krijgt hij netto 1.840 euro van. De hardwerkende Vlaming wordt veel meer belast en dat zorgt bijgevolg voor frustratie", meent Peelman.

Hij is dan ook duidelijk. "Dit kan je niet maken. Het is die ongelijkheid die voor onvrede zorgt. Ik gun iedereen het licht in de ogen, maar het moet wel eerlijk gebeuren", zegt Andy.

In de politiek

Volgens Andy wordt er niet geluisterd naar de kiezer. "Ze lachen met ons", klinkt het. Hij stelt voor dat de regeringspartijen vooraf al zeggen welk bolletje de kiezer moet invullen, omdat ze toch geen rekening houden met de kiesuitslag.

Het zit Peelman echt hoog. "De Belg is veel te braaf", meent hij. De tv-maker werd ook al gevraagd door verschillende politieke partijen. Daar loopt hij niet warm voor, want "ze doen dat enkel voor mijn kop op de affiches om stemmen te ronselen". "Met het werk dat ik vandaag doe, valt dat ook niet te combineren."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws