Belgische leger machteloos tijdens evacuatie in Afghanistan Buitenland
Buitenland

Belgische leger machteloos tijdens evacuatie in Afghanistan

Belgische leger machteloos tijdens evacuatie in Afghanistan

Het Belgische leger heeft de grootste moeite om landgenoten uit het Afghaanse Kaboel te evacueren. Enkel de Amerikanen, Fransen en Duitsers slagen er in om zich buiten de beveiligde luchthaven te begeven.

België is niet alleen zowat geen enkel land heeft de capaciteit om de luchthaven in Kaboel te verlaten. Premier Alexander De Croo zei bij het begin van de operatie al het niet mogelijk zou zijn voor het Belgische leger om zich buiten de luchthaven te begeven.

De situatie in Kaboel is zo moeilijk dat zelfs de Amerikanen drie helikopters en speciale eenheden nodig hadden om hun burgers uit een hotel te bevrijden. Ook de Duitsers hadden hulp van het Amerikaanse leger nodig om buiten de luchthaven te opereren.

De Belgische reddingsoperaties lopen moeizaam. Ons land stuurt meerdere vluchten van C-130 vliegtuigen om landgenoten op te pikken. De eerste dag konden maar zestien landgenoten geëvacueerd worden. Zaterdag ging het beter. Toen werden 250 mensen geëvacueerd, waaronder 108 landgenoten. Zondag zijn nog vier vluchten gepland en afhankelijk van de situatie kunnen dat er in de loop van volgende week meer worden.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws