Daniella (24) gebruikt zonnebank om van eczeem af te komen: "En toen kreeg ik huidkanker in de plaats" Buitenland
Buitenland

Daniella (24) gebruikt zonnebank om van eczeem af te komen: "En toen kreeg ik huidkanker in de plaats"

Daniella (24) gebruikt zonnebank om van eczeem af te komen: "En toen kreeg ik huidkanker in de plaats"

Daniella Bolton, een 24-jarige Britse vrouw, raakte verslaafd aan zonnebanken omdat ze dacht dat het zou helpen om verlost te raken va haar eczeem. Maar haar ergste nachtmerrie kwam uit toen ze werd gediagnosticeerd met huidkanker.

Daniella probeerde al sinds haar tienerjaren opflakkeringen van eczeem te voorkomen door verschillende crèmes te gebruiken, dewelke nooit een langdurig effect hadden. Toen ze 18 werd gooide ze het over een andere boeg en besloot ze twee keer per week onder de zonnebank te gaan. “Natuurlijk werd ik daardoor ook mooi bruin, waar ik best blij mee was, dus ik ging gewoon door”, aldus Daniella in de Daily Star.

Na twee jaar regelmatig onder de zonnebank te gaan, zag een winkelmedewerker een moedervlek op Daniella's rug terwijl ze kleding paste in een kledingwinkel. De huisarts verwees haar daarop door naar huidspecialisten, die de vlek verwijderden en een biopsie uitvoerden. Een paar weken later kreeg Daniella het nieuws dat ze huidkanker had.

“Ik was in shock”, aldus Daniella. “Ik sprak er met mijn oma over en ik bleef haar maar vragen: 'Ga ik dood? Zal het goed komen?' Het was zo zorgwekkend. Ik had nog nooit gehoord dat iemand van mijn leeftijd het had, ik begon gewoon aan alles te twijfelen. Ik was zo bezorgd.”

"Beste dag van mijn leven"

Hoewel ze vreesde dat de kanker dodelijk zou zijn, bleken de kanker zich niet te hebben verspreid en kon ze succesvol worden geopereerd. “De dag dat de resultaten terugkwamen, was de beste dag uit mijn leven. Ik barstte in tranen van geluk uit omdat het zo'n opluchting was.”

Daniella gaat nu nooit meer onder de zonnebank en raadt ook anderen af het te doen. "Ik wil dat nooit meer meemaken, het was zo verschrikkelijk. Ik ben absoluut ‘afgekickt’ van de zonnebanken. Als ik nu een kleurtje wil, gebruik ik wel een zelfbruiner”, besluit ze.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws