Delphine Lecompte openhartig: “Daarom heb ik geen contact meer met mijn vader” Buitenland
Buitenland

Delphine Lecompte openhartig: “Daarom heb ik geen contact meer met mijn vader”

Delphine Lecompte openhartig: “Daarom heb ik geen contact meer met mijn vader”

In ‘De Slimste Mens’ leerden we Delphine Lecompte kennen als een aimabele, verlegen vrouw met een duister kantje. Ze had allesbehalve een evidente jeugd. Daarover vertelde ze op Radio 2.

“Mijn ouders waren eigenlijk twee hippies op de dool”, aldus Delphine. “Ze waren allebei heel rebels, maar kwamen wel uit een bourgeoisie milieu. In die tijd moest je nog trouwen als je zwanger was, dat hebben ze dan ook gedaan, maar ze zijn heel kort daarna uit elkaar gegaan.”

“Mijn vader heeft nog geprobeerd om voor mij te zorgen maar hij was eigenlijk een gekwelde ziel, een drankzuchtige man”, klinkt het bij de dichteres. “Hij was een liedjesschrijver, maar vooral bitter omdat hij nooit is doorgebroken als zanger. Hij leeft nog, maar ik heb geen contact meer met hem. Mijn literaire succes is de laatste jaren toegenomen en daar had hij het moeilijk mee.”

"Mijn grootouders hielden van hun schoonzoon"

De mama van Delphine was maar 19 jaar oud toen ze Delphine op de wereld zette. “Mijn mama vond het de beste oplossing dat ik eigenlijk opgevoed zou worden door mijn grootouders, ze heeft mij bij haar liefdevolle ouders afgezet", zegt Delphine. "Omdat ze wist dat ik daar goed zou zijn, gekoesterd zou worden. En mijn grootouders hielden van hun schoonzoon, hij was altijd welkom om mij te bezoeken. Ze waren heel genereus.”

Populair

Laatste nieuws