Dokters gaan gruwelijk de mist in: terminale vrouw krijgt tot vier keer toe verkeerde diagnose Buitenland
Buitenland

Dokters gaan gruwelijk de mist in: terminale vrouw krijgt tot vier keer toe verkeerde diagnose

Dokters gaan gruwelijk de mist in: terminale vrouw krijgt tot vier keer toe verkeerde diagnose

Jackie Johnson, een Schotse moeder die moeite had met slikken en eten, kreeg herhaaldelijk te horen dat ze een ‘klassiek geval’ van reflux had. Uiteindelijk bleek het om kanker te gaan. Dat meldt Metro.

In maart, aan het begin van de coronapandemie, probeerde Jackie Johnson (50) verschillende keren een afspraak bij de dokter te maken toen ze moeite kreeg met eten. Tijdens haar eerste afspraak kreeg ze te horen dat ze reflux had en ze kreeg maagzuurremmers voorgeschreven. Twee weken later belde Jackie opnieuw, maar deze keer kreeg ze een telefonisch consult waarbij de dokter haar oorspronkelijke medicatie verdubbelde.

Nog eens twee weken later belde Jackie terug, maar nog steeds werd het niet nodig geacht haar persoonlijk te onderzoeken. Omdat haar toestand haar angst aanjoeg en ze zelf vermoedde dat het om kanker ging, belde Jackie een vierde keer en vroeg nadrukkelijk om haar door te verwijzen voor een endoscopie. Acht weken later, na haar onderzoek, werd er daadwerkelijk kanker bij Jackie vastgesteld.

Klassiek geval

De moeder van twee ontdekte de ernst van haar toestand echter pas na het lezen van de aantekeningen die een verpleegster in het ziekenhuis had. Daarop stond dat er sprake was van een tumor. Onderaan de aantekening stond ‘patiënt niet bewust’.

Uiteindelijk werd Jackie gediagnosticeerd met slokdarmkanker. De enige beschikbare behandeling is een palliatieve chemotherapiebehandeling.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws