Groot trauma voor Wendy Van Wanten: “Dit komt hard aan” Buitenland
Buitenland

Groot trauma voor Wendy Van Wanten: “Dit komt hard aan”

Groot trauma voor Wendy Van Wanten: “Dit komt hard aan”

Wendy Van Wanten is de vierde gast die vanavond ‘Het Huis’ mag betreden. Al noemen we haar beter Iris Vandenkerckhove, want haar alter ego heeft ze thuisgelaten. Het televisie-icoon zet haar showbizzknop uit en toont zich van haar meest ongeziene kant.

Als Eric Goens met zijn oldtimerbusje bij Iris thuis aankomt, legt hij meteen een paar regels op waaraan ze zich moet houden. “We gaan Wendy thuislaten en ik pak Iris mee. En er komt een verbod op verkleinwoordjes en schunnige moppen”, lacht Eric. Iris stemt toe en belooft vierentwintig uur lang zichzelf te zijn. Want Iris Vandenkerkchove is de vrouw die echt niemand kent. Zangeres, moeder, model, mysterie, niets is wat het lijkt.

“Ik ben altijd meer Wendy dan Iris geweest"

De fotokamer, waar Iris een foto van haar moeder Nelly ziet hangen, legt meteen een groot trauma bloot. “Het is ongelooflijk. Ik was amper 19 toen ze overleed. Dat komt hard aan. Zij was 62 jaar en ik word er binnenkort 62. Daardoor speelt dat nog veel harder mee”, vertelt een emotionele Iris. Ook haar eerste cover zal eeuwig verbonden zijn aan het overlijden van mama Nelly. “Ik heb het verlies nog geen plaats kunnen geven. Ik ben al die jaren gevlucht.”

Uiteindelijk vindt Iris toch een vluchtweg door van persoonlijkheid te veranderen en haar alter ego Wendy aan te nemen. “Ik ben altijd meer Wendy dan Iris geweest. Wendy is een fantasie, het leven aan de luchtige kant. Terwijl Iris zich eerder verstopt.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws