Kijkers weten niet wat ze zien van Journaalanker Goedele Wachters Buitenland
Buitenland

Kijkers weten niet wat ze zien van Journaalanker Goedele Wachters

Kijkers weten niet wat ze zien van Journaalanker Goedele Wachters

De afgelopen 14 dagen werd er 1.758 keer contact opgenomen met de VRT-klantendienst. Dat weet medewerker Chloë te melden. Ook nu weer ergerde het publiek zich over van alles en nog wat.

“Er bereikten ons klachten omdat er te weinig Prince werd gedraaid tijdens het Prince Weekend van Radio 2, omdat Jan Jaap van der Wal zich wel (en niet) heeft geëxcuseerd voor een item in 'De Ideale Wereld', omdat in Karrewiet de aanspreking ‘mannekes’ is gebruikt en ‘dat is niet inclusief’, omdat het programma De markt ‘niets te maken heeft met de markt’ en omdat de wielerverslaggeving van Michel Wuyts ‘meer op een koffieklets lijkt dan op kritische journalistieke verslaggeving’”, laat Chloë weten.

Verder zorgde blijkbaar ook de verschijning van nieuwsanker Goedele Wachters voor opschudding. “‘Ik heb geen boodschap aan een nieuwslezeres die comfortabel op een bank zit met een torenhoge split in haar kleed’. De klager benadrukt dat ze zichzelf als een ruimdenkend persoon beschouwt ‘qua ras, seksuele voorkeur of geloofsovertuiging’. Maar toch”, aldus Chloë. “‘Zijn dit de nieuwe ethische normen en waarden van de VRT?’”

"De klok hangt niet in het midden"

“Daarnaast kwamen er ook verschillende klachten omdat de klok in de nieuwe studio niet in het midden hangt, omdat het nieuws een praatprogramma is geworden en omdat de vormgeving van 'Laat' te flitsend is en dat zorgt voor aanvallen van misselijkheid”, zegt Chloë. “‘Mijn arts hoorde hetzelfde probleem bij verschillende patiënten.’ Eens te meer blijkt verandering weer erg moeilijk te zijn”, concludeert ze.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws