Verschrikkelijk voor Kristel Verbeke van K3: “Het maakt zo veel kapot” Buitenland
Buitenland

Verschrikkelijk voor Kristel Verbeke van K3: “Het maakt zo veel kapot”

Verschrikkelijk voor Kristel Verbeke van K3: “Het maakt zo veel kapot”

Vanaf dinsdag 20 april praat Kristel Verbeke in het nieuwe Eén-programma ‘Zorgen Voor Mama’ met zes mama's die laten zien en voelen wat het betekent om in armoede te leven. Zes mama's die het beste willen voor hun kind, maar voor wie het niet altijd simpel is om dat te kunnen geven.

Kristel praat met hen over het oordeel van de buren, vrienden of familie, het verleden dat ze maar moeilijk kunnen loslaten, over hoe ze zich constant moeten aanpassen om te overleven en erbij te horen. Maar ook over hoe sterk ze zijn. De problemen oplossen lukt niet op één, twee, drie. Maar de voormalige zangeres van K3 luistert naar hen en probeert hen samen met twee ervaren experten dat extra duwtje in de rug te geven.

"Ik zat er lange tijd middenin"

Kristel Verbeke: "Tellen en rekenen, elke cent omdraaien en nog eens omdraaien. De meeste mensen denken dat armoede enkel een tekort aan geld is. Maar het is zoveel meer dan dat. Armoede maakt veel kapot. Ik weet het, want ik zat er lange tijd middenin."

"Vechten om erbij te horen. Veroordelende blikken. De schaamte. Samen met Joost en Claudia (de experten van het programma, nvdr.) wil ik iets veranderen, iets betekenen of gewoon luisteren. Ik wil hen vooral laten voelen dat ze er niet alleen voor staan.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws