Viroloog Marc Van Ranst over verspreiding coronavirus in België: “Wij zijn een veel te klein land om regio’s of gemeentes af te sluiten” Royalty
Royalty

Viroloog Marc Van Ranst over verspreiding coronavirus in België: “Wij zijn een veel te klein land om regio’s of gemeentes af te sluiten”

Viroloog Marc Van Ranst over verspreiding coronavirus in België: “Wij zijn een veel te klein land om regio’s of gemeentes af te sluiten”

Het coronavirus blijft Italië in zijn grip hebben. Meer dan 7.000 mensen zijn besmet en er vielen al 366 dodelijke slachtoffers. Er worden dan ook drastische maatregelen getroffen.

De regio Lombardije plus nog eens veertien andere provincies werden afgesloten. Zo hoopt de Italiaanse regering de uitbreiding van het virus tegen te gaan. Hoewel deze noodingreep volgens Marc Van Ranst rationeel gezien onlogisch is – het virus doodt niet veel meer mensen dan griep – begrijpt hij het wel. “De politieke druk is enorm. Ook behoudt Italië zo de controle, vooraleer andere landen zouden beslissen dat geen Italiaan het land nog binnen mag”, zegt de viroloog in De Morgen.

In België zal zulk een noodingreep echter niet plaatsvinden, weet Van Ranst. Eerst en vooral is de situatie in ons land niet zoals die in Italië, maar zo’n grootschalige quarantaine staat ook niet in de draaiboeken. "Wij zijn een veel te klein en aaneenhangend land om regio's, provincies of gemeentes af te sluiten”, klinkt het. Mocht de situatie verergeren, zou de Belgische bevolking opgedragen worden zich zo weinig mogelijk buiten te komen.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws