"Een 80-plusser die nog zijn moestuin omspit, komt zeker nog in aanmerking voor intensieve zorgen” Royalty
Royalty

"Een 80-plusser die nog zijn moestuin omspit, komt zeker nog in aanmerking voor intensieve zorgen”

"Een 80-plusser die nog zijn moestuin omspit, komt zeker nog in aanmerking voor intensieve zorgen”

Bij de Limburgse ziekenhuizen, die zwaar getroffen werden de voorbije weken door het coronavirus, benadrukken dat ook mensen van boven de 80 nog op intensieve zorgen kunnen worden opgenomen. Daar is nu enigszins toch onduidelijkheid over.

"Een 80-plusser die nog zijn moestuin omspit, komt zeker nog in aanmerking voor intensieve zorgen”, klinkt het bij het Hasseltse ziekenhuis Jessa in Het Belang van Limburg. Ook ziekenhuis Sint-Trudo uit Sint-Truiden hanteert deze werkwijze.

Vaak is het ook de patiënt die liever niet meer opgenomen wordt op intensieve zorgen. "Een behandeling op intensieve zorgen is voor elke patiënt zwaar en sommige patiënten geven zelf aan dat een opname op intensieve voor hen niet meer moet”, luidt het bij Jessa.

Familie

Nog volgens het ziekenhuis tonen de meeste families van de oudere patiënten begrip voor het feit dat ziekenhuizen hen niet meer overbrengen naar intensieve zorgen. Vaak wil men de familie ook geen valse hoop meer geven. De oudere mensen die er erg aan toe zijn, zijn vaak al fel verzwakt met onderliggende aandoeningen. Dan heeft een behandeling op intensieve zorgen nog weinig zin.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws