Tot 14 kinderen in de klassen bij heropstart van de scholen: “Voor veel schooldirecteurs is dat een wereld van verschil” Royalty
Royalty

Tot 14 kinderen in de klassen bij heropstart van de scholen: “Voor veel schooldirecteurs is dat een wereld van verschil”

Tot 14 kinderen in de klassen bij heropstart van de scholen: “Voor veel schooldirecteurs is dat een wereld van verschil”

Minister van Onderwijs Ben Weyts en de onderwijsvakbonden zijn dinsdag tot een overeenkomst gekomen over de heropstart van de scholen op 15 mei.

Tot vandaag waren er nog veel open vragen over de heropstart van de scholen. Veel schooldirecteurs hadden er nog problemen mee om hun klassen per tien leerlingen op te delen. Dan zou één klas namelijk moeten opgesplitst worden in drie klasgroepen. Vanaf veertien leerlingen kunnen de meeste klassen in twee verdeeld worden.

“Voor veel directeurs, vooral in het basisonderwijs, is dat een wereld van verschil”, zegt Lieven Boeve van het Katholiek Onderwijs in 'Het Journaal'. “Want dan kun je bijvoorbeeld aan ouders communiceren dat je het eerste deel van het eerste leerjaar in de voormiddag neemt, en het tweede deel in de namiddag. Dan heb je maar één leraar en één klaslokaal nodig."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws