-->

Spar roept klanten dringend op om product terug te brengen naar de winkel: "Aanwezigheid van salmonella vastgesteld"

Spar roept klanten dringend op om product terug te brengen naar de winkel:
Donderdag 30 April 2020 - 10:00   I  Bron: FAVV  I   door Redactie

De Spar-winkels, die deel uitmaken van de Colruyt-groep, halen verscheidene vleesbereidingen uit de winkelrekken. Dit omdat er salmonella aanwezig is.

 

Bij microbiologische controles door de leverancier werd de aanwezigheid van salmonella vastgesteld in een grondstof die gebruikt is in verschillende vleesbereidingen met houdbaarheidsdatum TGT: 30/04/2020.

Spar Colruyt Group heeft daarom in overleg met het voedselagentschap FAVV besloten om de betrokken producten uit de verkoop te nemen. 

Aan klanten die deze producten gekocht hebben, wordt gevraagd om het niet te consumeren en het terug te brengen naar de winkel. Daar krijgen ze het aankoopbedrag terugbetaald. Intussen werden de betrokken producten in alle winkels uit de rekken gehaald.

Controleer de houdbaarheidsdatum en lotcode van vlees dat u tussen 24/4/2020 en 29/4/2020 bij Spar Colruyt Group hebt gekocht.

Salmonella

De mogelijke symptomen van een salmonellabesmetting zijn koorts, buikkrampen en diarree. Deze symptomen doen zich meestal voor binnen de 12 à 48 u. na de besmetting. De symptomen duren meestal 4 à 7 dagen en de meeste mensen herstellen zonder specifieke behandeling. Jonge kinderen, zwangere vrouwen, personen met een verminderde immuniteit en ouderen behoren tot de risicogroep. Voor hen kunnen de symptomen zwaarder doorwegen en hospitalisatie tot gevolg hebben.

Klanten die een betrokken product gegeten hebben en deze symptomen vertonen, worden aangeraden om hun huisarts te raadplegen en te melden dat ze dit product gegeten hebben.

Voor meer informatie kunnen klanten terecht bij de klantendienst van Colruyt Group op het nummer 0800 99 124.

TAGS  I  Spar  I  salmonella