Feestvierders erg geschrokken tijdens Aalst Carnaval: "Mensen trokken hun kinderen weg" Royalty
Royalty

Feestvierders erg geschrokken tijdens Aalst Carnaval: "Mensen trokken hun kinderen weg"

Feestvierders erg geschrokken tijdens Aalst Carnaval: "Mensen trokken hun kinderen weg"

Opschudding tijdens de carnavalstoet in Aalst. Een man reed er plots met zijn wagen. Gerry Van Goethem, lid van het feestcomité, zag het gebeuren en doet zijn verhaal in Het Laatste Nieuws

"Ik stond in de Zonnestraat naar de stoet te kijken en opeens zag ik een wagen met hoge snelheid uit de Maanstraat komen. Een grijze auto slaagde erin om tussen de betonblokken te slalommen. Hij ramde de nadarhekken, met een ravage tot gevolg. Ik wist meteen: 'Dit is fout'", aldus Gerry.

"De mensen die aan de kant stonden, trokken hun kinderen weg van de straat en konden net op tijd wegspringen", vervolgt Gerry. "We zagen een man achter het stuur zitten die met zijn raam open reed. Hij had een knuppel vast in één hand. Enkele mensen, onder wie ikzelf, liepen naar de wagen."

"De man in de wagen had een knuppel vast"

"Toen die tot stilstand kwam, zijn we erin geslaagd zijn deur open te trekken en met vier mannen hebben we die gast uit zijn auto gesleurd", doet de man zijn verhaal. "Niet simpel: hij was heel sterk en verzette zich enorm. Hij bleef de hele tijd roepen en tieren. Met een stuk of tien mensen hebben we hem in bedwang gehouden."

De man bleek onder invloed te zijn. Hij wilde "Aalst een lesje leren", zo verklaarde hij aan de politie.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws