Rukwinden tot liefst 100 km/u, noodnummer 1712 geactiveerd Royalty
Royalty

Rukwinden tot liefst 100 km/u, noodnummer 1712 geactiveerd

Rukwinden tot liefst 100 km/u, noodnummer 1712 geactiveerd

Deze ochtend verwachten we rukwinden tot 80 à 90 km/h en tijdens de felste buien lokaal mogelijk 100 km/h of iets meer. Code gele is van kracht en het speciaal noodnummer 1712 werd geactiveerd. (KMI)

Binnenlandse Zaken heeft inmiddels het nummer 1722 voor alle niet-dringende oproepen om hulp van de brandweer geactiveerd. Zo blijven de nummers 112 en 101 vrij voor echte noodgevallen.

Vandaag wordt het wisselvallig met perioden met regen en felle buien, mogelijk met onweer. Vooral deze ochtend zijn in het centrum en het oosten van het land nog tijdelijk zware windstoten mogelijk tot 90 à 100 km/h. In de loop van de namiddag wordt het droger vanaf het westen met opklaringen. De wind is eerst nog vrij krachtig tot krachtig uit zuidwest met rukwinden van 70 tot lokaal dus 100 km/h. In de loop van de dag ruimt de wind naar west en wordt dan matig tot vrij krachtig met rukwinden tot rond 50 km/h. De maxima schommelen tussen 5 graden op de Ardense Hoogten en 10 graden in het westen van het land.

Vanavond en volgende nacht wordt het opnieuw wisselvallig met buien vanuit Frankrijk, mogelijk met een donderslag. Op de Ardense hoogten kunnen de buien winters van karakter worden. De minima liggen tussen 0 of 1 graad in de Hoge Ardennen en 5 graden in Vlaanderen. De wind is matig tot vrij krachtig uit zuidwest met rukwinden tot 60 à 70 km/h.

Winterse neerslag

Dinsdag wordt het wisselend bewolkt met enkele buien die gepaard kunnen gaan met wat korrelhagel en/of een paar donderslagen. In het zuidoosten van het land is er meer bewolking en vallen er meer buien die 's ochtends een winters karakter hebben. De maxima liggen tussen 5 graden in de Ardennen en 10 graden in Laag-België. De wind waait matig of vrij krachtig uit het zuidwesten, met rukwinden tussen 50 en 60 km/h.

Woensdag wordt het zwaarbewolkt met regen vanaf het westen. In het oosten van het land blijft het mogelijk droog tot een stuk in de namiddag. De maxima liggen rond 11 graden in het centrum. De wind waait matig tot vrij krachtig uit de zuidelijke sector, met rukwinden tot rond 60 km/h.'s Nachts blijft de regenzone nog over ons land slepen.

Donderdag is het eerst overal zwaarbewolkt met regen, lokaal veel regen. In de loop van de namiddag zou het droger worden vanaf het westen met opklaringen. Het kwik stijgt tot rond 10 of 11 graden in het centrum. De wind waait matig tot vrij krachtig en aan zee vrij krachtig tot krachtig uit het zuidwesten.

Droger

Vrijdag wordt het wisselend bewolkt met kans op enkele lichte buien. De maxima liggen rond 9 graden, bij een matige wind uit zuidwest tot west. Zaterdag wordt het vanaf het westen zwaarbewolkt met regen en veel wind. De maxima liggen rond 10 à 11 graden. Zondag lijkt het wisselend bewolkt en meestal droog te zullen worden, met maxima in de buurt van 9 of 10 graden.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws