Jean-Marie Dedecker verrast met uitspraak over coronavaccin: “Ik ga die zeker niet overtuigen” Politiek
Politiek

Jean-Marie Dedecker verrast met uitspraak over coronavaccin: “Ik ga die zeker niet overtuigen”

Jean-Marie Dedecker verrast met uitspraak over coronavaccin: “Ik ga die zeker niet overtuigen”

Niet alle mensen staan te popelen om hun coronavaccin te laten inspuiten. Sommigen staan er zelfs compleet weigerachtig tegenover. Jean-Marie Dedecker, burgemeester van Middelkerke, kan daar wel begrip voor opbrengen. Als burgemeester ligt het weigeren van een vaccin wel net iets anders.

“Als burgemeester ben ik moreel verplicht me te laten vaccineren”, laat Dedecker weten in Het Nieuwsblad. “Ik heb ook geen fundamenteel bezwaar tegen vaccins en ga het niemand afraden, maar ik geloof wel in de vrijheid van het individu. Als iemand hier op het gemeentehuis weigert zich te laten vaccineren, ga ik die niet overtuigen dat toch te doen.”

“Als u mij vraagt wat ik zou doen als ik geen burgemeester was, dan zeg ik: ‘Ik sta mijn plaats af aan iemand met een onderliggende aandoening.’ Ik heb me sinds mijn kindertijd niet meer laten vaccineren, behalve voor reizen naar Afrika.”

Survival of the fittest

“Als het over gezondheid gaat, ben ik fatalistisch aangelegd", zegt Dedecker. "Ik geloof in the survival of the fittest, de wet van de sterkste. Dat klinkt hard, maar ik geloof dat je in het leven constant risico's moet afwegen. Als iemand een vaccin weigert en daardoor het risico loopt vervroegd te sterven, dan respecteer ik dat. Dat doe ik ook met mensen die roken en drinken.”

“Met een vaccin ga ik me niet losbandiger gedragen dan nu - op mijn leeftijd is die losbandigheid al vrij beperkt", aldus Dedecker. "Als burgemeester leef ik sowieso al op de rand van de voorzichtigheid, ik móét mensen zien. Ik lig trouwens niet wakker van mijn vaccin: aan dit tempo van vaccinaties zal ik eerder gestorven zijn van ouderdom", grapt hij.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws