Kijkers ergeren zich rot aan VTM: “Zo halen ze het niveau serieus naar beneden” Buitenland
Buitenland

Kijkers ergeren zich rot aan VTM: “Zo halen ze het niveau serieus naar beneden”

Kijkers ergeren zich rot aan VTM: “Zo halen ze het niveau serieus naar beneden”

Donderdagavond zond VTM de eerste aflevering uit van ‘Popquiz’. Hierin strijden veertien duo’s voor de titel van 'Popquiz'-kampioen in een 'entertainende quiz boordevol muziek', zoals het programma werd aangekondigd. Maar niet iedereen vond de muziekquiz even entertainend, bleek al snel.

“Voor wie het interesseert: Mathijs van Nieuwkerk heeft een popquiz op VTM, genaamd ‘Popquiz’ en het is verschrikkelijk”, schreef een teleurgestelde kijker achteraf op de sociale media. En het blijft niet bij deze ene slechte kijkervaring.

“Muziekliefhebber en grote fan van Matthijs, maar ‘Popquiz’ houd ik na één keer voor bekeken”, zegt een ander. “Er zit gewoon te weinig originele muziek in: veel nagespeelde versies of maar enkele noten van pophits. Matthijs is het enige lichtpunt. Maar daarvoor kijk je naar ‘Matthijs Gaat Door’ op NPO.”

"Enkel de zes mensen in de studio hebben er iets aan"

“Wat een tegenvaller is ‘Popquiz’!”, klinkt het. “De quiz gaat te snel en de antwoorden worden al gegeven alvorens we kunnen nadenken. Echt niet leuk zo!” “Inderdaad, die ‘Popquiz’ gaat te snel om thuis van te kunnen meegenieten”, reageert een kijker hierop.

En zo denken er duidelijk nog mensen over. “De quiz gaat traag tot er effectief een ronde gespeeld wordt. Dan is het een kwestie van extreme snelheid en hebben enkel de zes mensen in de studio er iets aan”, merkt iemand op. “Ik snap dat je vier mensen aan een tafel die aan het noteren zijn niet kunt uitzenden, maar dit is het ook niet.”

"Kan VTM echt niet zonder die Hollanders?"

“Bon. Ik heb het tot aan het eerste reclameblok volgehouden, die ‘Popquiz’ op VTM (‘We voeren nog wat BV's op’)”, lezen we ook nog. “Ondraaglijk licht. Daar kunnen geen 100 Matthijs Van Nieuwkerken iets aan verhelpen.” En ook: “Oké, na twintig minuten gezever en zes vragen toch weggezapt. Kunnen ze echt niet zonder die Hollanders op VTM? Zijn de Vlamingen op? Of is dat gewoon om het niveau nog wat naar beneden te trekken?”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws