Wout van Aert doet verrassende uitspraak over Mathieu van der Poel: “Hij kan dat, ik niet” Wielrennen
Wielrennen

Wout van Aert doet verrassende uitspraak over Mathieu van der Poel: “Hij kan dat, ik niet”

Wout van Aert doet verrassende uitspraak over Mathieu van der Poel: “Hij kan dat, ik niet”

De eerste week van de Ronde van Frankrijk was er één om van te smullen. Dat kwam deels door Mathieu van der Poel, die de gele trui wist te veroveren en deze verrassend genoeg zes dagen wist te behouden. Voor Wout van Aert kon het naar eigen zeggen allemaal dat tikkeltje beter.

"Hier kan ik niet echt tevreden mee zijn”, zegt Wout in een gesprek met Het Laatste Nieuws. "Het moet nóg beter worden. Mathieu kan met een gerust gemoed naar huis. Hij won een rit en droeg het geel. Zijn doelen zijn bereikt. De mijne niet. Ik heb nog geen prijs kunnen pakken.”

“Oké, ik doe mijn best, kan mezelf weinig verwijten, verbeter met de dag. Maar voorlopig was het 'net niet’”, beseft Wout. “De gele droom is met zekerheid weg. Ik ga de Tour zeker uitrijden. Maar wil in de eerste plaats conditioneel verder groeien.”

"Ik pik er nu mijn etappes uit en mik op ritwinst"

“Van een ereplaats in Parijs lig ik niet wakker”, benadrukt de Belgische wielerkampioen. “Daarvoor zou ik me 'volledig uit elkaar moeten trekken', waardoor ik riskeer om op een bepaald moment niet meer beter te worden maar eerder bergaf te gaan. Dat is niet de bedoeling. Ik pik er nu mijn etappes uit en mik op ritwinst. Daar krijg ik nog wel wat kansen toe.”

Populair

Laatste nieuws