Barst de drugsoorlog terug los in Antwerpen? Drie schietincidenten dit weekend Royalty
Royalty

Barst de drugsoorlog terug los in Antwerpen? Drie schietincidenten dit weekend

Barst de drugsoorlog terug los in Antwerpen? Drie schietincidenten dit weekend

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd op drie verschillende plaatsen in Antwerpen schoten gelost. In hoeverre de incidenten te maken hadden met het drugsmilieu moet nog onderzocht worden.

schot richting een verdacht voertuig dat een spectaculaire vlucht nam.

Het eerste incident gebeurde op de Bisschoppenhoflaan in Deurne. Een bewoner belde de politie nadat schoten richting een woning werden gelost. Lieselotte Claessens van het Antwerps parket zei: “Er waren een tiental personen aanwezig in de woning, maar niemand raakte gewond. Er werd één kogelinslag in de garagepoort gevonden.”

Eén kogelinslag in de garagepoort

Een maand geleden werd een lichtgranaat op de oprit van dezelfde woning gevonden. Een bewoonster vertelde: “Ik snap niet waarom dit opnieuw gebeurt. Mijn zoon is voortvluchtig, maar wij hebben helemaal geen connectie met criminelen. We weten ook niet waar mijn zoon is.”

Dezelfde nacht kreeg de politie opnieuw een melding van een schietpartij. Deze keer van de nachtwinkel Kwik-E-Mart aan de Boomsesteenweg op het Kiel. Daar werden drie kogelinslagen in de rolluiken, het raam en de gevel gevonden. Een buurtbewoner getuigde: “Ik werd uit mijn bed geschrikt. Ik ben naar het raam gelopen en hoorde nog iemand roepen: kom terug als ge durft.”

Door de twee schietpartijen had de politie een wegversperring opgesteld, waaronder een in de Cantincrodelaan in Borsbeek. Politiewoordvoerster Claessens vertelt: “Een voertuig wilde met hoge snelheid inrijden op de wegversperring. De politie heeft toen een schot gelost richting het voertuig. De kogel werd later in de deur achter de passagier teruggevonden.”

Auto ontsnapt richting Nederland

De auto wist te ontkomen en vluchtte richting Nederland. De Nederlandse politie werd verwittigd en nam de achtervolging over. Uiteindelijk werd de witte Volkswagen Golf met Nederlandse nummerplaat teruggevonden in Rotterdam. Van de inzittenden ontbrak elk spoor.

De twee schietincidenten in Deurne en het Kiel worden door een onderzoeksrechter onderzocht. Het is nog niet duidelijk of ze met elkaar verbonden zijn. “Een link met het drugsmilieu wordt zoals altijd onderzocht”, voegt Claessens nog toe.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws