België dreigt rood te kleuren op coronakaart, wat betekent dat voor ons? Royalty
Royalty

België dreigt rood te kleuren op coronakaart, wat betekent dat voor ons?

België dreigt rood te kleuren op coronakaart, wat betekent dat voor ons?

België zou rood kunnen worden op de coronakaart. Dit kan heel wat gevolgen hebben voor reizigers.

De coronacijfers zijn weer aan het stijgen. Het is nog niet zo dramatisch als in het verleden, maar we zitten heel dicht bij de grens van 200 besmettingen op 100.000 inwoners per dag. Indien we die overschrijden dan kleuren we rood op de ECDC-kaart en dat heeft gevolgen.

Code rood zou betekenen dat reizigers zonder vaccinatiebewijs bepaalde landen niet binnen mogen of heel strikte testen en quarantaineregels zullen moeten ondergaan. De meeste landen doen niet al te moeilijk indien je wel een vaccinatiebewijs hebt, maar dat zou kunnen veranderen indien de situatie verslechtert.

Volgens biostatisticus Geert Molenberghs is het belangrijk om de rest van het land te blijven motiveren om zich te vaccineren. Op dit moment is 64 procent van de totale bevolking volledig gevaccineerd. Dat is nog te laag om de verspreiding van de besmettelijke deltavariant tegen te gaan.

Grens van 200 gevallen nabij

Op zaterdag naderde België langzaam de grens van 200 gevallen op 100.000. Hierdoor zouden we van oranje op de ECDC-kaart naar rood gaan. Brussel is al rood en Vlaanderen zou kunnen volgen. Wallonië (nog) niet. “Vlaanderen is de laatste dagen inderdaad dicht in de buurt gekomen van het aantal van 200 besmettingen", analyseert de biostatisticus.

"Het neemt nog steeds toe, maar niet erg snel. De incidentie in Brussel bedraagt meer dan 300 en in Vlaanderen tussen 190 en 200. In Wallonië ligt het veel lager: tussen 120 en 130.“

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws