-->

Willy Sommers van slag: "Plots kreeg ik telefoon dat hij stervende was"

Willy Sommers van slag:
Maandag 6 December 2021 - 10:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Willy Sommers kijkt met veel spijt terug op het feit dat hij er niet bij was toen zijn vader is overleden. Hij zat toen in het buitenland.

"Ik was er niet toen mijn vader stierf. Aan het einde van zijn leven was hij dement. We hadden hem in een rusthuis geplaatst, maar na enkele weken wilde mijn moeder dat hij terug naar huis kwam. Zij kon dat niet aan, zij wilde zelf voor hem zorgen. Uiteindelijk is hij gestorven toen ik in het buitenland zat", legt Willy uit in De Morgen.

“Heel mijn leven lang ben ik elke dag bij mijn ouders langs geweest", vervolgt Willy. "Elke dag, de krant meebrengen, een kopje koffie drinken, een babbeltje slaan. En dan had ik een optreden in Djerba en kreeg ik telefoon van mijn zus: ‘Papa is stervende.’ Ik kon onmogelijk tijdig terug raken."

"De dokter had gezegd: ‘Binnen een half uur is hij er niet meer.’ Ik ben beginnen te huilen, maar heb dan beslist om ’s avonds voor hem te zingen, alsof hij erbij was, net zoals vroeger. Nadien heb ik natuurlijk mijn klop gekregen."

TAGS  I  Willy Sommers