Onverwacht overlijden overschaduwt 'James, de Musical': "Een genie"

Onverwacht overlijden overschaduwt 'James, de Musical':
Donderdag 9 December 2021 - 15:15   I   Foto: VTM   I   door Redactie

'James, de Musical', blijkt een kijkcijferkanon te zijn. James is niet verrast door de vele positieve reacties én het succes.

“Ruim anderhalf jaar geleden stond ik zwetend en met knikkende knieën bij de bazen van Play met mijn voorstelletje: een huldeshow aan BV’s met een musical als rode draad", legt James uit. "Ik geloofde rotsvast in dit project, maar dan nog moet je mensen overtuigen om je ding te mogen doen. Je wil niet weten hoe gelukkig ik was toen ik groen licht kreeg."

Helaas is er ook een donker kantje aan de reeks. Stefaan Fernande schreef de musicalsongs in het programma, maar overleed in september. “Ik heb het voorrecht gehad om met Stefaan te mogen werken. Dat is echt een genie. Hij heeft in september heel onverwacht afscheid van ons genomen, maar ik blijf over hem in de tegenwoordige tijd spreken omdat iedereen elke dag nog zijn teksten kan horen."

"Veertig liedjes heeft hij voor ons geschreven", vervolgt James. "Dat zijn drie albums. Ik zag hem genieten. Zijn ogen fonkelden bij elke show. Hij zat altijd op dezelfde plaats. Links van mij. Hij mag ontzettend trots zijn daar boven, op alles wat hij hier voor ons achtergelaten heeft.”

TAGS  I  James  I   de Musical  I  James Cooke