Tiesj Benoot vertelt hoe doodsmak gebeurde: "Het heeft niet veel gescheeld..." Wielrennen
Wielrennen

Tiesj Benoot vertelt hoe doodsmak gebeurde: "Het heeft niet veel gescheeld..."

Tiesj Benoot vertelt hoe doodsmak gebeurde: "Het heeft niet veel gescheeld..."

Tiesj Benoot werd aangereden tijdens een training op stage in het Italiaanse Livigno. In Het Nieuwsblad vertelt de renner van Jumbo-Visma wat er precies gebeurd is.

"Ik was aan het dalen en reed op een lang recht stuk”, legt Bennoot uit. “Ik reed niet eens zo snel. Ik ben gaan terugkijken, ik haalde iets van een 67 km/u. Plots stak die auto een parking over."

"Heeft hij niet gekeken of dacht hij dat hij nog snel over kon, ik weet het niet", gaat Benoot verder. "Ik ben er vol op gereden en heb zelfs bijna niet meer kunnen remmen. De deur van de wagen was ingedeukt, de spiegel lag eraf, de ruiten waren gebroken…”

In het ziekenhuis kreeg Benoot te horen dat hij een gebroken nekwervel heeft. Daar heeft hij een dubbel gevoel bij. “Dat was toch effe schrikken. Mijn nek voelde raar aan, maar ik ging er niet vanuit dat die gebroken was. Zeker de tweede nekwervel, die is echt cruciaal voor de zenuwbanen", aldus de renner.

Hele opluchting

"Gelukkig kon ik ter plekke mijn handen en voeten al bewegen. Dat was een opluchting. Het heeft zeker niet veel gescheeld. Enkele millimeters of zelfs micrometers en het kon een heel ander verhaal geweest zijn."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws