Peter Van de Veire bijt fel van zich af na bikkelharde kritiek bij Radio2 TV en Radio
TV en Radio

Peter Van de Veire bijt fel van zich af na bikkelharde kritiek bij Radio2

Peter Van de Veire bijt fel van zich af na bikkelharde kritiek bij Radio2

In april stopte Peter Van de Veire nog bij MNM, binnenkort begint zijn avontuur bij Radio2. Vanaf januari zal hij daar samen met ‘Dertigers’-actrice Kim Van Oncen de nationale ochtendshow presenteren.

“Ik heb altijd gezegd: ‘Ik ga MNM niet missen, maar die ochtendshow daar wil ik voor tekenen voor de rest van mijn leven’”, vertelt Peter in HLN Showbits. En zo gezegd, zo gedaan. De radiopresentator mocht op veel enthousiasme rekenen toen bekend raakte dat hij zou overstappen naar Radio2. Maar toch bleef de kritiek niet lang uit.

Heel wat kwade luisteraars uitten hun ongenoegen omdat de regionale uitzendingen binnenkort moeten wijken voor een nationale ochtendshow. Iets dat Peter niet helemaal begrijpt. “Ik ben geschrokken van de leugens die verteld worden in de media omdat mensen niet willen luisteren. We hebben altijd gezegd: er komt een nationale ochtendshow, maar met een héél regionale insteek”, zet hij het misverstand recht.

Soms zal je overal hetzelfde horen, maar af en toe zal de show afhankelijk van je regio toch anders klinken. “Voor alle duidelijkheid, de regionale nieuwsblokken blijven. We gaan ook zorgen dat wij ook elke dag letterlijk in jouw streek zullen zijn, op een heel fysieke manier. Dus mensen mogen daar zeer gerust in zijn”, klinkt het. “Bovendien is er ook al jaren een uitgebreide digitale vleugel met heel veel regionaal nieuws. Heel dat regioverhaal, daar is écht goed over nagedacht en dat laten we bij Radio2 niet zomaar schieten.”

Populair

Laatste nieuws