-->

Kim Van Oncen neemt ingrijpend besluit: "We hebben het gedaan voor de kinderen"

Kim Van Oncen neemt ingrijpend besluit:
Woensdag 25 Januari 2023 - 11:00   I   Foto: Instagram   I   door Redactie

Ze heeft een eigen supermarkt, ze acteert en mag zich nu ook officieel radiopresentatrice noemen. Sinds gisteren presenteert Kim Van Oncen de gloednieuwe ochtendshow op Radio2 aan de zijde van Peter Van de Veire. Maar voor die carrièreswitch ging ze niet over één nacht ijs.

Kim Van Oncen had zelf nooit verwacht nog bij de radio terecht te komen. “Ze hebben mij eerst gevraagd om een test te doen en ik dacht: ‘Ah ja, dat kan geen kwaad en we zien wel wat het geeft’”, vertelt de ‘Dertigers’-actrice in HLN Showbits. Met het idee dat ze haar nooit zouden kiezen, heeft ze de test gedaan. “En dan kreeg ik vrij snel telefoon dat ik mocht beginnen.”

“Dan heb ik gewoon mijn buikgevoel gevolgd en dacht ik: ‘Oké, dit is wel once in a lifetime’. Gewoon springen”, gaat ze verder. Alsof haar planning er nog niet druk genoeg uitzag, neemt ze er dus nog een radioblok bij. Maar daar zit Kim niet mee in. “Eigenlijk gaat ons leven er een beetje op vooruit”, bedenkt de presentatrice zich. “We (Kim en haar man Niels De Jonck, red.) hebben die beslissing ook gemaakt voor de kinderen.” Want Kim is nu veel vaker thuis.

“De ochtendshow is niet in de vakanties, niet op feestdagen, niet op brugdagen. Dus eigenlijk niet op alle dagen dat de kinderen thuis zijn van school”, legt Kim uit. Ze moet dan wel vroeg opstaan en vertrekken, ze is ook vroeger weer thuis om de kinderen van school te halen en de avond met hen door te brengen. “Dus eigenlijk is het voor hen wel een grote vooruitgang”, besluit de Radio2-presentatrice.

TAGS  I  Kim Van Oncen  I  Dertigers  I  Peter Van de Veire