Dries Van Langenhove is razend na berichten over zijn aanwezigheid op 'lockdownfeestje': "Wat een onzin, ik zat op een barbecue met 8 man"

driesvanlangenhovephotonews 1
Parlementslid Dries Van Langenhove (Vlaams Belang) is door de politie van Gent op heterdaad betrapt op een lockdownfeestje. Dat melden de krant Het Nieuwsblad. Het bericht werd intussen ook bevestigd door een woordvoerder van Vlaams Belang aan VTM NIEUWS.
Het was een buur die de politie had gewaarschuwd vanwege geluidsoverlast. Een patrouille ging ter plaatse en trof een illegale barbecue aan. "Ik zat op rustige barbecue met 8 man, niet op “lockdownfeest”", benadrukt Van Langenhove. "Typisch dat alle kranten onzin beginnen spuien zónder mij te bellen. 0,0 journalistieke deontologie. Niettemin, als Kamerlid heb ik voorbeeldfunctie en had ik naar huis moeten gaan toen ik zag dat er te veel volk was."

Marc Van Ranst

Dat uitgerekend Van Langenhove de coronamaatregelen niet heeft opgevolgd, is toch opmerkelijk. Hij nam viroloog Marc Van Ranst onlangs nog zwaar onder vuur omdat hij op de bus werd gefotografeerd zonder mondmasker. Nu blijkt Van Langenhove dus zelf flink in de fout te zijn gegaan.
Van Langenhove geeft zijn fout volgens de woordvoerder van Vlaams Belang toe. Hij heeft de boete van 250 euro keurig betaad, anders riskeerde hji zijn parlementaire onschendbaarheid te verliezen. Bij de politie van Gent onthoudt men zich van commentaar omdat het dossier te gevoelig ligt.

Schild en vrienden

Het is niet voor het eerst dat Van Langenhove in opspraak komt. Vorig jaar nog vanwege een reportage over zijn beweging 'Schild en Vrienden'. Uit de reportage van Panorama bleek dat er allerlei racistische berichten onderling gestuurd werden. Van Langenhove bleek daarbij betrokken, al ontkende hij dat staalhard.