Heropening terrassen in Middelkerke groot succes, Jean-Marie Dedecker krijgt applaus tijdens VTM NIEUWS Politiek
Politiek

Heropening terrassen in Middelkerke groot succes, Jean-Marie Dedecker krijgt applaus tijdens VTM NIEUWS

Heropening terrassen in Middelkerke groot succes, Jean-Marie Dedecker krijgt applaus tijdens VTM NIEUWS

Er is heel wat te doen geweest rond de heropening van de terrassen, maar vandaag heeft Jean-Marie Dedecker, de burgemeester van Middelkerke, die geopend. Dat had hij weken geleden al aangekondigd.

Het was erg druk in Middelkerke en de mensen genoten zichtbaar van het terrasje. Bediening aan tafel was nog niet mogelijk, maar ze konden wel bij de horecazaken een drankje of een hapje halen en dit opeten aan tafel. "Dit is een wet van de burgemeester die twee weken geleden werd ingevoerd. Men kon deze wet vernietigen en dat heeft men niet gedaan. Daar was ook geen enkele juridische grond voor", aldus Dedecker tegen VTM NIEUWS.

Applaus

Dat de mensen gelukkig waren met de actie, lieten ze duidelijk blijken. Na zijn interview met VTM NIEUWS kreeg hij zowaar spontaan applaus van de omstaanders. "Je ziet het geluk op het gezicht van de mensen", glundert Dedecker. "Anders hokken de mensen hier op in hun appartement. Nu kunnen ze op een veilige manier genieten van een terrasje. De tafels en stoelen worden voortdurend ontsmet."

Dedecker deed heel wat stof opwaaien met zijn aankondiging dat hij al op 1 mei de terrassen opent in Middelkerke. Het Overlegcomité had beslist dat de terrassen pas op 8 mei zouden heropenen. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke noemde de actie van Dedecker zelfs "laf".

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws